15 december 2021

Premies voor renovatie

Gaat u uw woning renoveren of verbouwen? Dan komt u misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. Zowel de verschillende overheden, de netbeheerders, de gemeenten als de provincies geven premies. Of u in aanmerking komt voor een premie of voordeel hangt af van een aantal voorwaarden. Die voorwaarden zijn specifiek per premie.

de Vlaamse overheid
Door de Vlaamse overheid
Premies voor renovatie

Renovatie- en verbouwingswerken

Bent u van plan om werken uit te voeren aan uw woning? Ga dan vooraf na voor welke werken u een premie kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Zo kunt u uw werken optimaal spreiden en weet u aan welke technische vereisten bijvoorbeeld uw dakisolatie moet voldoen om voor een premie in aanmerking te komen.

Op de website premiezoeker.be krijgt u het meest volledige overzicht van de mogelijke premies die u kunt krijgen voor de werken die u wilt uitvoeren.

Welke premies bestaan er voor welke renovatiewerken?

Voor een aantal werken bestaan er verschillende premies of voordelen. Afhankelijk van de voorwaarden van de premie kunt u eventueel ook voor meerdere premies in aanmerking komen. Ga vooraf na op welke premies u recht hebt, welke premies voor u het voordeligste zijn en of u die premies kunt cumuleren of een keuze moet maken.