Uw huis verkopen?<br>U kan op ons rekenen!

Uw huis verkopen?
U kan op ons rekenen!

Onze specialisten maken het verschil:
het resultaat is een succesvolle afronding van de verkoop van onroerend goed.

Het 10-stappenplan van Cornelis & Partners

Als eigenaar wenst u een transparante en continue communicatie, alsook een persoonlijke dienstverlening, gekoppeld aan de beste verkoopprijs voor uw vastgoed. In 10 stappen gaan we samen naar een succesvolle verkoop met Cornelis & Partners.

Stap 1
Plaatsbezoek

Plaatsbezoek

Tijdens een grondig eerste plaatsbezoek informeert u ons over de specifieke verschillende parameters van uw eigendom (technische staat, ligging, ouderdom …). We nemen graag onze tijd om uw pand te leren kennen!

Stap 2
Waardebepaling

Waardebepaling

Op basis van een realistische waardebepaling van uw eigendom en een gedetailleerd vergelijkend marktonderzoek, bepalen we samen de vraagprijs. Een juiste prijsbepaling is cruciaal voor een succesvolle verkoop!

Stap 3
Verkoop & Verhuur

Verkoop & Verhuur

Wij zorgen voor de volledige samenstelling van de wettelijke documenten vereist voor de verkoop en verhuur van uw pand. Op die manier worden kandidaten correct en volledig geïnformeerd én komt u tegemoet aan alle juridische verplichtingen.

Stap 4
Voorstelling pand

Voorstelling pand

Een eerste indruk maak je maar één keer! Om uw eigendom zo goed mogelijk te verkopen, bepalen we samen met u hoe we uw pand in de kijker zullen plaatsen. We stellen uw eigendom voor aan de hand van een professionele fotoreportage en een volledige omschrijving. Is uw pand bijzonder mooi gelegen? Dan schakelen we desgewenst een drone in om dat te beklemtonen.

Stap 5
Publiciteit

Publiciteit

Via doelgerichte publiciteit (website Cornelis & Partners, sociale media, gespecialiseerde vastgoedplatformen …) wordt uw woning gepresenteerd om potentiële kandidaat-kopers aan te trekken, dit zowel online als in de geschreven pers.

Stap 6
Inplannen bezoek

Inplannen bezoek

Kandidaat-kopers worden door ons professioneel rondgeleid en ontvangen na afloop van het bezoek een gedetailleerd dossier. Wij bekijken samen met u hoe we de afspraken best inplannen. De bezoeken kunnen met of zonder uw aanwezigheid ingepland worden, zowel op weekdagen als tijdens het weekend of op een vooraf aangekondigde openhuizendag. Kortom, flexibiliteit troef.

Stap 7
Dossieropvolging

Dossieropvolging

U wordt uiteraard door ons persoonlijk op de hoogte gehouden van het verkoopproces van uw eigendom. U kan niet aanwezig zijn bij de bezoeken? Geen nood, na afloop van elk bezoek vatten wij even kort voor u samen wat de kandidaatkopers van uw woning vinden. Op vooraf geplande tijdstippen zitten we ook samen om het verloop van het verkoopproces te evalueren en bij te sturen waar nodig.

Stap 8
Onderhandelen

Onderhandelen

Onderhandelingen met geïnteresseerden worden door ons begeleid in directe lijn met u. Het uitgebrachte schriftelijke bod wordt u voorgelegd en in detail besproken. Het onderhandelingsproces omvat namelijk meer dan enkel de prijs … Wat is een opschortende voorwaarde? Is er een overname van roerende goederen? Wij zijn er om u te helpen en te adviseren.

Stap 9
Overeenkomst

Overeenkomst

Zodra de onderhandelingen afgerond zijn, worden alle gemaakte afspraken verwerkt in een (onderhandse) verkoopovereenkomst (= compromis). Na gezamenlijk akkoord van beide notarissen, worden beide partijen uitgenodigd voor ondertekening.

Stap 10
Notaris = verkocht

Notaris = verkocht

Na ondertekening wordt de verkoop-overeenkomst overhandigd aan de notaris voor verdere opzoekingen en registratie. De notaris zal na enkele maanden beide partijen uitnodigen om de authentieke akte te ondertekenen. Dit is meteen de laatste stap! Gefeliciteerd! Graag benadrukken wij dat wij uw verkoop blijven opvolgen tot hij volledig afgesloten is en steeds bereikbaar blijven voor verdere vragen of advies.

Overtuigd van onze aanpak? Neem contact op!
Maak een afspraak via onderstaand contactformulier.