23 juni 2022

Een energiezuinige parel! Geen alledaags aanbod...

Gent heeft als Arteveldestad heel wat meer te bieden dan mooie locaties om te wonen. Een breed aanbod aan culturele activiteiten, culinaire verwennerij op de meest uiteenlopende plaatsen van de stad, oogstrelende wandelroutes, winkels… Zowat alle leeftijdsgroepen worden op hun wenken bediend.

Cornelis & Partners
Door Cornelis & Partners
Een energiezuinige parel! Geen alledaags aanbod...

Afbeelding met binnen, luie stoel, levend, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Laat nu net dát de reden zijn waarom Gent het voorbije decennium een ware magneet is voor mensen die zich definitief willen settelen.

Cornelis & Partners spitst zich als vastgoedkantoor toe op woonmogelijkheden die een oplossing bieden voor een uiteenlopende vraag ernaar. Zo zijn er verschillende panden in het aanbod die oplossingen bieden in het kader van co-housing, studentenhuisvesting of eenvoudigweg een gezinswoning die snel en elegant toegang biedt tot essentiële zaken en infrastructuur.

 

Voor nu zoomen we even in op een heel bijzonder project. Cornelis & Partners heeft voor de commercialisatie van een BEN-woning een engagement aangegaan met een bijzonder ontwikkelingsbedrijf, Beest Projecten ( www.beestprojecten.be ). BEN in de term BEN-woning staat voor ‘Bijna Energie Neutraal’, wat impliceert dat de woning nagenoeg zichzelf kan voorzien van energie om alle seizoenen van het jaar comfortabel door te komen. In de wetenschap dat de volatiele energie- en materialenmarkt zoals we die vandaag kennen niet meteen zal afkoelen, is zo’n speciale woning van onschatbare waarde voor de lange termijn.

 

We nemen u mee naar de Eendrachtstraat nummer 190 in Gent. Deze woning heeft een E-peil van slechts 20, uitzonderlijk laag en vermoedelijk één van de enige woningen in Gent met zo’n laag energiepeil. De afwerkingsgraad en architectuur ervan zijn bovendien van een ontegensprekelijk hoog niveau, dat de totaalbeleving van haar uniek maakt. De woning is voorzien van een inpandige garage van 37 m². Voor verwarming werd over de volledige woning vloerklimatisatie – die zowel verwarming als actieve koeling voorziet – werd een hoogwaardige warmtepomptoepassing gebruikt die haar energie op haar beurt deels uit zonnepanelen haalt. Op elke verdieping van de woning kan men een verschillende temperatuur instellen. Een geluidloos ventilatiesysteem met warmterecuperatie zorgt voor continue verse lucht in de woning. Voor het geval u geniet van een deugddoende reis in het buitenland en vergat een aantal lichten of systemen uit te schakelen… geen nood, de ‘Home Control’ domotica helpt je dit allemaal oplossen via uw smartphone! 4 slaapkamers, 4 toiletten, 2 badkamers,…

 

Afbeelding met binnen, muur, bed, luie stoel

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Een hoogwaardig afgewerkte woning gaat in harmonie met een high-end interieur. Voor de aankleding van deze woning ging Cornelis & Partners op zoek naar een partner die voldoet aan 3 eisen: De stijl en taal van de ontwikkelaar begrijpen, de juiste materiaalstijl ter beschikking hebben en heel snel kunnen schakelen waar nodig! Om hier een sterke invulling aan te geven, is het bedrijf Intuz ( www.intuz.be ) in het vizier gekomen als uitermate geschikte partner. Het bedrijf heeft ruim 25 jaar ervaring in homestyling op een hoog kwaliteitsniveau. Intuz slaagde er in overleg met Floris in met deze interieurstyling – bovenop de fijne afwerkingsgraad van de woning zélf – een extra dimensie neer te zetten voor de beleving van dit pand.

 

Afbeelding met muur, persoon, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Cindy Cokelaere van www.intuz.be

 

Om een fijn gevoel van rust te creëren werden akoestisch dempende materialen gebruikt. Binnenin zorgen een 3-tal hoofdkleuren voor een harmonieuze beleving van alle ruimtes doorheen de volledige woning. Een groot, waterdoorlatend terras van tropisch hardhout met tuin-omranding zorgen voor een perfecte buitenbeleving. Men kan gretig verder schrijven over dit project

 

Deze realisatie van Beest Projecten brengt hoogwaardig comfort, rust en techniek samen op een plek waar alles dichtbij is. Opnieuw slaagde het bedrijf erin op alle vlakken zijn tijd vooruit te zijn.

Mocht u intussen geprikkeld zijn om deze parel in ‘real life’ te beleven, geen nood! Ze is te koop! Bovendien zegt een bezoek meer dan 1000 woorden…

 

Uitzonderlijke, grote BEN-woning op toplocatie (cornelis-partners.be)

 

Afbeelding met gebouw, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

U kan hiervoor contact opnemen met Floris De Keyser, gespecialiseerd in nieuwbouw en de daaraan verbonden aspecten zoals fiscaliteit en BTW. Er wordt een gedetailleerde uitleg over alle aspecten van de woning ter plaatse voorzien, vanuit een grondige dossier- en projectkennis. Voor een afspraak – 09 274 15 53

 

#beestprojecten #cornelisenpartners #gent #highend #woning #benwoning #energiezuinig #intuz #theartofliving