24 oktober 2022

Horecatraditie wordt verdergezet op iconische locatie op de Markt

Elke (43) en Nathalie (45) zetten met ‘Ellie’s’ horecatraditie verder op iconische locatie: “We geven alles een eigen twist”! De uitbaters van restaurant Anso op de Markt hebben hun zaak in september stopgezet. Vanaf 17 november gaan Elke en Nathalie in hetzelfde pand, dat een lange horecatraditie heeft, onder de naam Ellie’s de gasten verwennen met hapjes, drankjes en muziek.

Het Nieuwsblad
Door Het Nieuwsblad
Horecatraditie wordt verdergezet op iconische locatie op de Markt

Van links naar rechts: Nathalie, Annick, Nadia en Elke.  — ©  GJG

De uitbaters van restaurant Anso op de Markt hebben hun zaak in september stopgezet. Vanaf 17 november gaan Elke De Nul (43) en Nathalie Bury (45) in hetzelfde pand, dat een lange horecatraditie heeft, onder de naam Ellie’s de gasten verwennen met hapjes, drankjes en muziek.

Het gebouw, gelegen op de hoek van de Markt en de Visstraat, heeft een eeuwenoude horecatraditie. Zo kwamen tijdens de revolutiedagen van 1830 de Belgicisten er tussen pot en pint de toestand bespreken. In 1972 gingen Mark Roeland en Josiane De Cock er met een frituur van start. En sinds 2004 stond dochter Annick aan het roer. Zij voerde een grondige verbouwing door en maakte van frituur Roeland het restaurant Anso. Nadia De Groote fungeerde als gastvrouw.

Maar nu valt het doek over Anso. “We zijn tot het besluit gekomen dat het tijd is voor iets anders, we gaan samen meer genieten van het leven”, vertelt Annick. “Het is het einde van een mooi verhaal.” Annick en Nadia bedanken uitdrukkelijk “de vele trouwe klanten en vrienden, en het personeel dat altijd het beste van zichzelf heeft gegeven.”

 

Geschikte locatie

Vanaf 17 november breien Nathalie en Elke een vervolg aan het horecaverhaal in het iconische pand. “Ik kom uit Aalst en heb hotelschool gevolgd en werkte daarna in de horeca, onder meer in de bar van het Velina sportcomplex in Goeferdinge”, meldt Elke. “Voor mij is het dan weer de eerste stap in de horeca”, zegt Nathalie, die uit Geraardsbergen komt. “Ik heb toerisme gestudeerd, was twee jaar actief op de Eurostar en daarna werkte ik in de zaak van mijn ouders.”

Nathalie en Elke leerden elkaar beter kennen in de bar van Velina. “Daar rijpte het idee om samen wat in de horeca te gaan doen. We hebben er ruim de tijd voor genomen en zochten intussen in regio Geraardsbergen een geschikte locatie om een zaak op te starten.”

 

Lokale producten

Toen de uitbaters van restaurant Anso aankondigden dat ze wilden stoppen, grepen Nathalie en Elke hun kans. “Het interieur en de indeling van de zaak blijven, een fraaie combinatie van vernieuwing én authenticiteit.”

Elke zal achter de kookpotten staan, Nathalie wordt de gastvrouw die de klanten wegwijs gaat maken in het aanbod van voedsel en drank. “We gaan met lokale producten werken en houden het op een beperkte kaart, met steevast dagverse ingrediënten. Men kan bij ons terecht voor tapas, foodsharing is helemaal in. We zorgen ook voor andere gerechten, wel steeds met een eigen twist. En wie hier gewoon iets wil komen drinken is evenzeer welkom.”

 

Vastgoedbemiddeling door Pieter Cardoen vastgoedmakelaar bij Cornelis & Partners