Gent

Horeca

bar 115 m²
bar Neen
bar Neen
bar Neen

Historisch pand op een toplocatie in de Gentse binnenstad

Historisch pand op een toplocatie in de Gentse binnenstad.
UITZONDERLIJKE AANBIEDING; één van de meest karaktervolle burgerwoningen in het hartje van Centrum Gent, aan het Veerleplein. Dit historische gebouw werd opgetrokken in de 16de eeuw na de afbraak van de Sint-Veerlekerk in 1581. Enkel en alleen al de traditionele lijstgevels, de dakvensters & de kruiskozijnen overspannen met waterlijsten zijn typische kenmerken van de renaissance bouwstijl die dit pand charmeren. Ondertussen heeft het gebouw uiteraard al talloze renovaties ondergaan ( 22mm eiken vloeren, marmeren & graniet afwerkingen, ect … ) daterend van 1908 tot en met de laatste vernieuwingen eind de jaren ‘90. Dit perfect onderhouden historisch pand staat werkelijk in een topstaat en is natuurlijk ook gelegen op de NR1 meest bezochte trekpleister in het Gentse, namelijk het Gravensteen alsook de NR1 meest gebruikte tramhaltes in de volledige Gentse binnenstad, ….het Sint-Veerleplein.
De indeling van dit charmante gebouw bestaat uit een praatcafé, & 2 volwaardige studio's en 1 appartement; Op het gelijkvloers vinden we een authentiek praat café, met ruim terras, zicht op het gravensteen alsook de gezellige drukte van vele toeristen die hier dagdagelijks genieten van de Gentse historiek.
Daarboven vinden we een uitzonderlijk lichtrijk studio met 2 volwaardige slaapkamers een meer dan zonovergoten terras en natuurlijk de troef dat werkelijk alles op wandelafstand is van de woonst, de studio op de 2e verdieping is identiek als degene op het eerste met opnieuw een adembenemend zicht en de nodige luxe om dit een volwaardig studio te noemen op een topligging.
Het bovenste gedeelte bestaat uit een duplex appartement met mogelijkheid tot 3 slaapkamers, opnieuw voorzien van de meeste courante wooneisen zoals bv dubbel glas en bovendien een prachtig zicht op de leie van op het terras. De 3 wooneenheden evenals de benedenverdieping worden verhuurd, met een wachtlijst van kandidaten die graag van dit historisch plekje in Gent hun woonst willen maken.
Los van de huidige opbrengst heeft dit pand natuurlijk door zijn uitzonderlijke ligging en staat talloze andere mogelijkheden naar investeerders toe, zo is er in het Gentse zeker op deze ligging nooit genoeg ruimte om de dagelijks honderden toeristen op te vangen of deze na hun bezoek aan het Gravensteen uit te nodigen in een historisch pand met een geschiedenis van meer dan 400 jaar, vlak naast dit pand bevind zich ook de oude vismijn, die recent een totale vernieuwing ondergaan heeft en opnieuw voor een enorme opkomst van toeristen alsook de lokale Gentenaar voorziet.
Kortom, dit is zeker geen hoopje bakstenen van de 16de eeuw, maar een hedendaags doch zonder afbreuk te doen aan zijn geschiedenis, historisch top pand, op een ligging die voor de creatieve ondernemer de kans geeft om mee te werken en verder te bouwen aan de geschiedenis van de Gentse binnenstad. Meer informatie kan u verkrijgen via Alex Casteels: 0487.410.892 of via Alex@cornelis-partners.be
Handige info:
Gent een bruisende stad: http://www.vakantie-kriebel.be/reisinformatie-en-tips/vakantie-in-belgie/historische-steden/geniet-in-bruisend-gent-van-de-gezelligheid/
Het Sint-Veerleplein: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25885
Het Gravensteen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gravensteen_%28Gent%29


Bereken zelf de maandelijkse aflossing van uw krediet hier:U droomwoning niet gevonden? 
Schrijf je dan in en blijf op de hoogte van ons meest recente aanbod die voldoet aan uw zoekcriteria.
schrijf je in